Hizan'da Gaziler ve Şehit Aileleri için Onur Yemeği Programı Düzenlendi

Hizan'da Gaziler ve Şehit Aileleri için Onur Yemeği Programı Düzenlendi
 Muhabir
Bitlis'in Hizan ilçesinde, '19 Eylül Gaziler Günü' vesilesiyle şehit aileleri ve gaziler için özel bir yemek programı düzenlendi. Hizan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, gaziler ve şehit aileleri bir araya gelerek unutulmaz bir gün geçirdi.

Bitlis'in Hizan ilçesi, Türkiye'nin kahraman gazilerini ve şehit ailelerini onurlandırmak amacıyla '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla özel bir yemek programına ev sahipliği yaptı. Hizan Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlik, öğretmenevinde gerçekleştirildi ve şehit aileleri ile gaziler bu özel günde bir araya geldi.

Yemek programına katılan Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek onların sıkıntılarını dinledi. Kaymakam Özçelik, bu ailelerin vatanseverliğin ve fedakarlığın simgesi olduklarını belirterek, şehitlerin emaneti olduklarını ifade etti.

aw034389-02-1.jpg
aw034389-02-1.jpg

Programda konuşan Kaymakam Nurhalil Özçelik, şunları söyledi:

"Gazilerimiz, vatan sevgisinin canlı birer sembolüdür. Sizler, şehit ailesi olmanın yanı sıra milletimizin gözünde yüksek bir değere sahipsiniz. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan, şehitlerimizin ve gazilerimizin bize bıraktığı bir mirastır. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları için yapabileceğimiz her şey azdır. Bu aileleri, gazileri ve onların ailelerini kendi ailemiz olarak görüyoruz. Bu vesileyle; vatan, bayrak, millet ve devlet uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyor, şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Aynı şekilde bu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bu yemekte bir araya gelen herkese teşekkür ediyorum."

Etkinliğe Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Özcan, Cumhuriyet Savcısı Merve Karatekeli, İlçe Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Ömür Tekeli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burhan Çolak, Hizan Güvenlik Korucuları Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Methi Özdemir, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.