Arapça Yarışmasında Üç Birincilik Sürprizi!

Arapça Yarışmasında Üç Birincilik Sürprizi!
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda Adıyamanlı öğrenciler büyük başarı elde etti.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği Anadolu İmam Hatip Liseleri Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması, Adıyaman'da gerçekleşti ve büyük bir sürprize sahne oldu. Yarışmada, Kahta ilçesinden gelen öğrenciler üç birincilik kazandı.

Arapça şarkı yarışmasında, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ayşe Karakaya birinci olurken, Kahta Bölükyayla İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ahmet Çetinkaya ikinci, Kahta Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'ndan Burhan Deniz ise üçüncü oldu.

Liseler Arası Şiir Okuma Yarışmasında Birinci Oldu

Liseler arası şiir okuma yarışmasında ise Adıyaman Şehit Necati Sayın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Oğuz Emir Ünsal birinci olurken, Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hekim Yardım ikinci, Kahta TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Derya Ertaş ise üçüncü sırada yer aldı.

arapca-bilgi-yarismasinda-3-birincilik-ayni-sehirden.webp

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Arapça, İslam coğrafyasının dili olmasıyla birlikte Kur'an-ı Kerim'i anlamak ve İslami ilimleri öğrenmek için büyük bir öneme sahiptir. Bu yarışmalar, öğrencilerimizin Arapça diline olan ilgisini artırarak, dil öğrenimine katkıda bulunmakta ve onların Arapçayı daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. Yarışamaya katılan tüm öğrencileri yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” ifade etti.

(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.