Gazze'de Enkaz Altında 600 Çocuk ve 1.300 Kişi Kayıp!

Gazze'de Enkaz Altında 600 Çocuk ve 1.300 Kişi Kayıp!
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, Gazze'de yaşanan trajik saldırılar sonucu enkaz altında kayıp olan 600 çocuk ve toplamda 1.300 kişi hakkında ihbar aldıklarını bildirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, Gazze'deki son saldırılar hakkında üzücü bir tabloyu kamuoyuyla paylaştı. Kudra, düzenlediği bir basın toplantısında, işgalci rejimin Gazze saldırılarının şu ana kadar 3,478 kişinin şehit olduğunu ve 12,000'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

İşgalci Rejim Katliamları ve Gazze'deki Vahim Durum

Sözcü Kudra, bu şehitlerin yüzde 70'inin çocuk, kadın ve yaşlılardan oluştuğunu vurgulayarak, 433 aileye yapılan saldırılarda ise 2,421 aile üyesinin şehit olduğunu aktardı.

İşgalci rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği ardışık katliamlarla soykırım düzeyine ulaştığını belirten Kudra, hastanelerin hedef alınması ve Baptist Hastanesi'nde gerçekleştirilen korkunç katliamın sağlık sistemine büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

gazze-aa-2124300.jpg

Sözcü Kudra, işgalin Baptist Hastanesi'nde gerçekleştirdiği en büyük ve en şiddetli katliamda 471 kişinin şehit olduğunu ve 28 kişinin durumunun kritik olduğunu ifade etti. Ayrıca, çeşitli derecelerde yaralanan 314 kişi olduğunu belirtti.

Enkaz altında kalanlar arasında 600 çocuk ve toplamda 1,300 kişinin kayıp olduğu ihbarlarının bulunduğunu söyleyen Kudra, hayatta kalanların da olmasını umduklarını ancak imkansızlıklar nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya olduklarını açıkladı.

Kudra, hastanelerin fiilen çökme aşamasına girmesinin, önümüzdeki saatlerin hasta ve yaralılara sağlık hizmeti sunma açısından büyük tehlikeleri beraberinde getirdiğini de ekledi. Gazze'deki insanlar ve sağlık sistemi bu trajik durumun üstesinden gelmeye çalışıyor.

304a675f-78dc-46f5-8e4e-482e76f5300e.jpg

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.