Gazze'de İsrailin Saldırıları Sonucu 38 Gazeteci Hayatını Kaybetti

Gazze'de İsrailin Saldırıları Sonucu 38 Gazeteci Hayatını Kaybetti
Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail'in vahşi saldırıları sonucu, 7 Ekim'den bu yana 38 basın mensubu hayatını kaybetti. Gazeteciler, bombardıman altında hayatlarını kaybederken, aynı saldırılarda onlarca aile de yakınlarını kaybetti.

Gazze Şeridi, işgalci İsrail'in vahşi saldırılarına maruz kalmaya devam ediyor. Son raporlara göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşanan abluka ve yoğun bombardıman sonucu, 38 basın mensubu hayatını kaybetti. Filistin Gazeteciler Sendikası, bu acı veren kayıpları sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Filistin'de Gazetecilere Yönelik İsrail Saldırıları Protesto Ediliyor

Açıklamada, 7 Ekim sonrasında işgalci İsrail'in saldırıları sonucu 25 Filistinli gazeteci ve 13 medya çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca, en az 35 gazetecinin evinin bombardımana maruz kaldığı ve bu saldırılarda gazetecilerin yakınlarının da şehit olduğu vurgulandı.

Filistin Gazeteciler Sendikası, İsrail'in gazetecilere yönelik hedefli saldırılarını şiddetle kınadı. Açıklamada, Al Jazeera çalışanı gazeteci Vail Dahduh'un evinin bombalanmasının kasıtlı bir saldırı olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca, İsrail'in 2000 yılından 7 Ekim'e kadar süren saldırılar sonucu 55 Filistinli gazeteciyi kaybettiği belirtildi. Bu durum, İsrail'in Filistinli gazetecilere karşı sistematik bir politika izlediğine işaret ediyor.

Gazze'deki bu trajik olaylar, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor ve İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı daha fazla tepki oluşturuyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.