Ortaokul ve liselerde cep telefonunu yasaklanıyor

Ortaokul ve liselerde cep telefonunu yasaklanıyor
Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde cep telefonu, tablet ve akıllı saatlerin sınıflarda yasaklanması yönünde karar alındığını açıkladı...

Hükümet tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sektöründeki kurumlarla birlikte aldığı karar doğrultusunda, ortaokul ve liselerde cep telefonlarının sınıflarda yasaklanacağı belirtildi.

Açıklamada, telefon kullanımının öğrencilerin dikkatini dağıtması ve öğrenme becerilerini zayıflatması sebebiyle böyle bir kararın alındığı ifade edildi. Akıllı saatler ve tabletlerin de yasak kapsamına dahil edildiği belirtildi.

Eğitim Bakanı Robbert Dijkgraaf'ın "Telefonlar hayatımızın birçok alanını etkilese de sınıflarda olmamaları gerekiyor. Öğrencilerin konsantre olması ve iyi bir şekilde öğrenme imkanına sahip olmaları önemli. Araştırmalar cep telefonlarının bunu engellediğini gösteriyor. Öğrencileri bu durumdan korumamız gerekiyor." şeklindeki değerlendirmesine de açıklamada yer verildi.

Açıklamada, "Artık TikTok videosu izlemek, sınıf arkadaşlarıyla mesajlaşmak veya Snapchat üzerinden fotoğraf paylaşmak gibi şeyler olmayacak." ifadelerine de yer verilerek, bu uygulamanın üniversiteleri kapsamadığı belirtildi.

Yasaklama 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.