Farklı Alanlarda 4 Ayrı Sınav Pazar Günü Yapılacak

Farklı Alanlarda 4 Ayrı Sınav Pazar Günü Yapılacak
lçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 15 Ekim Pazar günü toplam 6 bin 425 adayın katılacağı 4 farklı sınavı düzenleyecek. Bu sınavlar arasında ilk kez elektronik ortamda gerçekleştirilecek olanları da bulunuyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 15 Ekim Pazar günü farklı alanlarda toplam 6 bin 425 adayın katılacağı 4 ayrı sınavı düzenlemeye hazırlanıyor. Sınavlar için emniyet dahil olmak üzere 689 personel görev alacak. Özellikle 2023-STS Eczacılık ve 2023-EUS, ÖSYM'nin yabancı dil sınavları dışında ilk kez elektronik ortamda gerçekleştirilecek sınavlar arasında yer alıyor.

2023-STS Eczacılık ve 2023-EUS Elektronik Ortamda Uygulanacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavlar hakkında açıklamalarda bulunarak, "2023-STS Eczacılık ve 2023-EUS, ÖSYM'nin yabancı dil sınavlarının dışında elektronik ortamda uygulanan ilk sınavları olacak. Bu sınavlarda adaylara 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecek." dedi.

Ayrıca, sınavlar için toplam 15 bina ve 200 salonun kullanılacağını belirten Ersoy, "2023-STS Diş Hekimliği 2. Dönem Ankara'da, 2023-DUS 2. Dönem ise hem Ankara hem de İstanbul'da gerçekleştirilecek. Sınavlar saat 10.15'te başlayacak ve DUS ile STS Diş Hekimliği'nde toplam 120 soru için adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek." diye ekledi.

Ayrıca, kimlik kartı ile ilgili sorun yaşayan adaylara yardımcı olmak amacıyla il nüfus müdürlüklerinin sınav günü açık tutulacağı bilgisini de ekledi. ÖSYM Başkanı Ersoy, sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.