Kışın bu yöntemlerle faturaları düşürmek mümkün: Sadece 4 yöntemle evde faturaları düşürmenin en kolay yolu!

Kışın bu yöntemlerle faturaları düşürmek mümkün: Sadece 4 yöntemle evde faturaları düşürmenin en kolay yolu!
 Muhabir
Ev bütçesini korumak ve faturaları düşürmek için yapacağınız ufak değişikler son derece etkili oluyor. Özellikle kış aylarında faturaları neredeyse sıfıra indirmek için 4 pratik yöntemi kolayca deneyebilirsiniz.

Türkiye’de artan enflasyon ve üst üste gelen zamlar sonrasında kabarık gelen faturalarını düşürmek isteyenler farklı yöntemler deniyor. Faturaları azaltmak ve aile ekonomisine katkı sağlamak için sadece ufak değişiklikler bile ciddi fayda sağlıyor.

Evde tasarruf yapmanızı sağlayacak ufak püf noktalarını deneyerek doğalgaz, elektrik ve su gibi pek çok giderinizi en aza indirmeniz mümkündür. Hayatınızda dikkat edeceğiniz 4 farklı yöntem ile faturaları hemen düşürmeye başlayabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜREN YÖNTEM

Elektrik faturaları günümüzde evlerimizde ve iş yerlerinden en büyük gider kalemlerinden birini oluşturuyor. Teknolojinin de gelişmesiyle artan elektrik faturalarının azaltılması için ilk tercih edilebilecek yöntem ise enerji tasarruflu ampul tercih etmek olacaktır. Odaların ihtiyaçlara göre aydınlatılması önemlidir. Enerji tasarrufu sağlayan ampullere bir kere para vererek uzun süre düşük elektrik faturası ödemek mümkündür.

DÜŞ SÜRESİNİ GÖZDE GEÇİRİN

yuksek-fatura-derdine-son-ev-faturalarini-dusurme-yollari-xdua.webp

En can sıkıcı faturalar arasında su faturaları da zaman zaman ilk sırada yer alıyor. Su tasarrufu yapma yoluna gitmek sadece aile bütçeniz için değil, ülke hatta tüm dünya ve ekolojik yaşam açısından önemlidir. Su ısınana kadar bir kovada suyu biriktirmek, düş süresini kısaltmak ve musluk, conta, duş başlığını tasarruflu hale getirmek fayda sağlayacaktır.

ISITMA SİSTEMİNİ YENİLEYİN

Evlerde özellikle kışın en yüksek faturalar doğalgaz ve ısınma sistemlerinden geliyor. Eski ısıtma sistemleri çok ciddi bir enerji israfı yapıyor. Çok daha fazla güç tüketeceği için masraflar da artıyor. Kombi ve kalorifer bakımları ve yenilenmesi faturaları düşürmenin en etkili yoludur.

MUSLUKLARI KONTROL EDİN

Mutfak, banyo ve tuvaletlerde bozuk musluklar enerji israfının bir diğer nedenidir. Sızdıran musluklar farkında olmasanız da tonlarca suyun harcanmasına neden olur. Muslukları tamir etmek ve akıllı musluk kullanmak en etili yöntemlerden biri olacaktır. Bu yöntemler sayesinde ciddi bir enerji tasarrufu sağlanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.