Okul çevresinde uyuşturucu satıcılarına karşı tedbirler alınmalı

Okul çevresinde uyuşturucu satıcılarına karşı tedbirler alınmalı
Okul çevresinde madde bağımlılığına karşı alınan önlemlerin yeterli olup olmadığı konusunda Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, 11 Eylül’de açılacak olan okulların öğrencileri için tehlike arz ettiğini söyledi.

Kızılhan, yeni eğitim-öğretim yılında çocukların yeni arkadaşlar edineceğini ve bu arkadaşların kötü alışkanlıklara sürükleyebileceğini belirtti. Bu nedenle hem ailelerin hem de okul yönetimi ve öğretmenlerin çocukları madde bağımlılığından korumak için dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

“Uyuşturucu konusu ülkemizin bir kanayan yarasıdır”

Kızılhan, uyuşturucu konusunun artık ülkemizin bir kanayan yarası haline geldiğini ve gençleri tehdit ettiğini ifade etti. “Yeni eğitim-öğretim yılıyla beraber uyuşturucu tehditti çocukları ve aileleri çok zorladığı için bu konularda çeşitli önlemler almak zorundayız. Hem devlet yetkililerin hem de okul ve aile birimlerinin bu konularda mutlaka dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Çocuklarımızın geleceği ve koruması için herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır.” dedi.

“Öğretmenlerin her türlü bilgiyi müdürleriyle istişare etmesi gerekir”

Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan

Kızılhan, okul müdürleri ve öğretmenlerin okullar açıldığında çocukların davranışlarını yakından takip etmesi gerektiğini söyledi. “Öğretmenlerin her türlü bilgiyi müdürleriyle istişare etmesi gerekiyor. Bilgi istişaresi dâhilinde okul aile birlikleri ve ailelerle bir araya gelerek bir yol izlemeleri gerekiyor. Okul yönetimi okullardaki madde bağımlılığına karşı önlem alınması açısından devletin diğer kurumlarıyla ortaklaşa bir istişare oluşturması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Uyuşturucu satan satıcıların hedeflerinde öğrenci ve çocuklar var”

Kızılhan, okul çevrelerinde bulunan seyyar satıcılara çok dikkat edilmesi altını çizen Kızılhan, “Okul çevrelerinde bulunan bakkal, büfe gibi işletmelere çok dikkat olması gerekir. Aileler çocuklarının okula gidiş-geliş saatlerini mutlaka düzenli olarak kontrol etmesi gerekiyor. Önlem açısından gerekirse ailelerin çocuklarını okula götürüp getirmesi gerekir. Çünkü uyuşturucu satan satıcıların hedeflerinde öğrenci ve çocuklarımızı bu illete düşürüp hem kendilerine sermaye hem de onları satıcı konumuna getirmektir. Aile ve yöneticilerin bu konuda duyarlı olması gerekiyor.” diye belirtti.

“Okullarda bir çocuğun uyuşturucuya düştüğü zaman diğer çocukların riski daha çok fazlalaşıyor”

Kızılhan, uyuşturucu konusunun asla hafife alınmaması gerektiğini belirterek, “Kulaktan duyma sözlerle değil, gerçekten ciddiyet boyutu çok büyüktür uyuşturucunun. Önce yönetim sonra öğretmenler ve aileler mutlaka çocukları kontrol edecek şekilde bir denetim yapmaları gerekiyor. Denetim yaptıktan sonra kendileri değil, devletin diğer kurumlarıyla ortaklaşa hareket etmeleri gerekiyor. Okullarda bir çocuğun uyuşturucuya düştüğü zaman diğer çocukların riski daha çok fazlalaşıyor. Okul yönetimleri ve öğretmenlerin çocuklara çok dikkat etmesi gerekiyor. Öğretmenlerin, okul yönetimi ve ailelerle birlikte önlem almaları için istişare yapmaları gerekiyor. Emniyet okul çevrelerinde önlem alıyor ama ne kadar önlem alıyorlarsa işin tam anlamıyla önlem almış sayılmıyorlar. Okullar da bu konularda ortaklaşa mücadele etmek zorundalar.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.