ÖSYM, 2024 Sınav Takvimini Duyurdu

ÖSYM, 2024 Sınav Takvimini Duyurdu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 sınav ve sonuç açıklama takvimini açıkladı. Takvime göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılı sınav takvimini duyurdu. Adaylar, 2024 Yılı Sınav Takvimi'ne osym.gov.tr internet sitesinden ulaşabilirler. İhlas Haber Ajansına göre, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınav tarihlerini açıklayarak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için 8-9 Haziran 2024 tarihlerini belirledi. Başvuruların ise 1-26 Şubat tarihlerinde alınacağını bildirdi.

KPSS Temmuz Ayında Yapılacak

Ayrıca, ÖSYM Başkanı Ersoy, diğer sınavların tarihlerini de paylaştı. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi oturumları ise 20 Temmuz'da (1. gün) ve 21 Temmuz'da (2. gün) yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos'ta gerçekleşecek. ÖSYM'nin diğer sınavları da 2024 yılında sınav takvimi içerisinde yer alıyor.

50'nin Üzerinde Sınav Uygulaması Yapılacak

ÖSYM Başkanı Ersoy, sınavlara katılacak adaylara başarılar dileyerek, "ÖSYM olarak bizler, adaylarımızın emeklerinin karşılığını alması için buradayız, bu minvalde büyük bir titizlikle uygulamalarımızı yapacağız. Takvimde yayınladığımız sınavlara, kurumlarımızın talepleri doğrultusunda yeni sınavlar da eklenecek." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.