Altın Fiyatları Yükselişte: Yeni Rekor Geldi

Altın Fiyatları Yükselişte: Yeni Rekor Geldi
 İnternet Editörü
Altın fiyatlarındaki yükseliş, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine yönelik beklenti ve jeopolitik gerilimlerle devam ediyor.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziranda faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi ve dünya genelindeki jeopolitik gerilimlerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Altının ons fiyatı dün akşam itibarıyla 2.231 dolarla tarihi zirvesini gördü. Bu artışta, altına olan talebin artması da etkili oldu.

Altının gram fiyatında da yükseliş dikkat çekiyor. Gram altın, 2.330 TL seviyesine kadar yükselerek yatırımcılarına kazanç sağladı.

8-temmuz-2023-altin-fiyatlarinda-son-durum-3.gif

Kapalıçarşı'da işlem gören altın türlerinde de fiyatlar artış gösterdi. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 3,84 artarak 2.327 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 8,92 artışla 16.402 liraya yükseldi. Geçen hafta sonu 3.683 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise 4.200 liraya çıktı.

Döviz kurlarında da artış yaşandı. Bu hafta ABD doları yüzde 1,17 değer kazanarak 32,3860 liraya, Euro ise yüzde 1,23 artarak 35,0580 liraya yükseldi. Bu durum, altın fiyatlarındaki yükselişe paralel olarak döviz kurlarındaki dalgalanmaların da etkili olduğunu gösteriyor.

spot-altin-28842.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.