ChatGPT'nin kullanımına sınırlama getirildi...

ChatGPT'nin kullanımına sınırlama getirildi...
ABD Temsilciler Meclisinde, gizlilikle ilgili endişelerden dolayı popülaritesi giderek artan son teknoloji yapay zeka dil modeli ChatGPT'nin kullanımı sınırlandırıldı.

Temsilciler Meclisi İdari İşler Müdürü tarafından yapılan bir uyarı notuna göre, milletvekilleri ve meclis çalışanları, sadece kurum verilerinin korunması için gerekli gizlilik özelliklerine sahip olan ChatGPT'nin "ChatGPT Plus" versiyonunu kullanabilecekler.

ChatGPT ENDİŞELENDİRİYOR

Uyarı notunda, yapay zeka modeli ChatGPT'nin yalnızca "araştırma" ve "değerlendirme" amacıyla kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Ayrıca, uygulamanın sadece hassas olmayan verilerin kullanılması için kullanılması gerektiği vurgulanmaktadır.

Notun devamında, gizlilik ayarlarının etkin olduğu durumlarda, ChatGPT'nin metin giriş alanına daha önce kamuya açık hale getirilmemiş herhangi bir metnin yapıştırılmaması konusunda uyarı yapılmaktadır.

Başkan Joe Biden başta olmak üzere birçok milletvekili, yapay zeka ve son gelişen teknolojilerin sunduğu fırsatların yanı sıra ortaya çıkabilecek risklere dikkat çekerek, bu konuda önlem alınması gerektiği çağrısında bulunmaktadır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.