İPhone ve Android bağlantısı kuruluyor! Sınırlar kalkıyor… İşte devrim gibi değişiklik için önemli tarih

İPhone ve Android bağlantısı kuruluyor! Sınırlar kalkıyor… İşte devrim gibi değişiklik için önemli tarih
 Muhabir
iPhone ve Android cihazlar arasındaki mesajlaşma sınırın kalkacağı haberi teknoloji gündemine bomba gibi düştü. Apple, RCS desteğinin yakında iPhone'lara da geleceğini açıkladı.

Apple, RCS desteğiyle birlikte iPhone ve Android kullanıcıları için geliştirilen yeni mesajlaşma özellikleriyle kapsamlı bir iletişim deneyimi sunacak. Bu adım, platformlar arası mesajlaşmanın önündeki engelleri kaldırarak kullanıcılara daha fazla esneklik sağlayacak. Gelecek yılda yapılacak güncellemeyle birlikte, iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki mesajlaşma deneyimi yeni bir boyuta taşınacak.

Apple, beklenmedik bir şekilde RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) mesajlaşma standardını kendi bünyesine alacağını açıkladı. Peki RCS desteği ile neler değişecek, RCS özelliği nedir? Tüm detaylar haberimizde.

RCS İLE NELER DEĞİŞECEK?

Apple'ın bu kararı, Google ve Samsung gibi rakip şirketlerin baskısı üzerine geldi. Ayrıca RCS'nin gelişmeye devam etmesi ve daha olgun bir platform haline gelmesi de bu kararın arkasındaki nedenlerden biri. Apple sözcüsü, RCS'nin platformlar arası mesajlaşma için daha iyi birlikte çalışabilirlik sunacağına inandıklarını belirtti.

Apple sözcüsü yapmış olduğu açıklamasında, 2024’ün sonuna doğru, şu anda GSM Birliğince yayınlanmış olan RCS Universal Profile desteğinin ekleneceğini, RCS Universal Profile, SMS veya MMS ile karşılaştırıldığında daha iyi bir birlikte çalışabilirlik deneyimini sunacağını, bunun Apple kullanıcıları için en iyi ve güvenli mesajlaşma deneyimi olmayı sürdürecek iMessage ile çalışacağını ifade etti.

RCS İLE GELEN ÖZELLİKLER

google-mesajlar-rcs-rozet1.jpg

RCS, iPhone ve Android cihazların arasında platformlar arası mesajlaşma gibi pek çok iMessage tarzı özelliği beraberinde getiriyor. Bu özellikler arasında okundu bilgileri, yazma göstergeleri, yüksek kaliteli resimler ve videolar gibi birçok yenilik bulunuyor.

RCS ayrıca kullanıcılara konumlarını metin dizileri içinde diğer kişilerle paylaşma olanağı da sunacak. Normal SMS'in aksine, RCS mobil veri veya Wi-Fi üzerinden kullanılabilecek. Bu yeni özelliğin gelmesiyle birlikte iMessage ortadan kaybolmayacak, hala iPhone kullanıcıları arasındaki tüm iletişim için kullanılan mesajlaşma platformu olmaya devam edecek. iMessage'ın uçtan uca şifrelemeye sahip olduğunu vurgulayan Apple, RCS'nin şu anda iMessage kadar güçlü bir şifrelemeyi desteklemediğine dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.