Mutki İlçesinde 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü İçin Tatbikat Yapıldı

Mutki İlçesinde 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü İçin Tatbikat Yapıldı
 İnternet Editörü
Mutki Atatürk İlkokulu, Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında afet farkındalık eğitimleri ve tatbikatlarla hazırlandı.

Bitlis'in Mutki ilçesinde, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü özel etkinliklerle kutlandı. Bu önemli gün kapsamında, Mutki Atatürk İlkokulu öğrencilerine afet farkındalık eğitimleri ve tatbikatlar düzenlendi.

Okulda Afet Bilinci Oluşturma Etkinliği ve Tatbikatı

Etkinliğin amacı, afetlere karşı bilinç oluşturmak ve toplumun afetlere karşı hazırlıklı olmasını teşvik etmekti. Öğrencilere afet anında nasıl davranmaları gerektiği, tahliye yöntemleri, acil iletişim kurma, ve afet sonrası ilk yardım gibi konularda eğitim verildi.

f8frslpwyaaq1uz.jpeg
Mutki İlçesinde 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü İçin Tatbikat Yapıldı

Ayrıca, okulda afet tatbikatı yapıldı. Öğrenciler, deprem anında nasıl güvende kalacaklarını uygulamalı olarak öğrendiler. Okul personeli, öğrencilere tatbikat sırasında nasıl rehberlik edeceklerini öğrettiler.

Mutki Atatürk İlkokulu öğrencileri, afet farkındalığına dair kazandıkları bu bilgilerle hem kendilerini hem de ailelerini afetlere karşı daha iyi hazırlayabilecekler. Etkinlik, afet bilincini artırma ve riskleri azaltma adına atılan önemli bir adım olarak kayda geçti.

f8frslnx0aagbjg.jpeg

f8frslqw8aaombe.jpeg

f8frslpxyaa-nle.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.